Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Украински меден кекс

Украински меден кекс

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Украински меден кекс1 / 2
03/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 100 г
  • мед - 200 г
  • захар - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • орехи - 200 г (смлени)
  • олио - 100 мл
  • сода - 1 ч.л.
  • сметана - 50 г
  • масло - 15 г
  • за крема
  • сметана - 200 г
  • захар - 200 г
  • масло - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното, медът, захарта, 2 яйца и 1 жълтък, половината орехи, содата, олиото и сметаната се разбъркват и се замесва тесто. Оставя се се за 2 часа в хладилника.

Слага се в намазана с масло и поръсена с брашно тава и се пече около час на 180 градуса.

Приготвя се крем, като сметаната се разбива със захарта, добавя се маслото и се разбива отново. Кексът се маже с крема и се поръсва с останалите орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: