Пиле, пълнено с мариновани гъби

02/08/2014
Марина Нордот Марина НордГотвач / Автор
Приготвяне26 мин.
Готвене90 мин.
Общо116 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 356
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр.
  • сметана - 1/2 ч.ч.
  • масло - 50 г
  • сол - 2 щипка
  • картофи - 4 бр.
  • за плънката
  • кайма - 350 г телешка
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 200 г мариновани
  • галета - 1 ч.ч.
  • сметана - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се натрива със сол и се намазва със сметана. Приготвя се плънката, като морковите се настъргват, добавя се каймата, галетата, сметаната и нарязаните на ситно гъби.

С тази смес се пълни пилето, зашива се и се слага в намазана с разтопено масло тава с гърба надолу.

Картофите се обелват, нарязват се на половинки и се редят около пилето. Пече се на 200 градуса около час, като периодично се полива със соса от печенето.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар