Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Пиле, пълнено с мариновани гъби

Пиле, пълнено с мариновани гъби

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Пиле, пълнено с мариновани гъби1 / 3
02/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
26 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
116 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • сметана - 1/2 ч.ч.
  • масло - 50 г
  • сол - 2 щипка
  • картофи - 4 бр.
  • за плънката
  • кайма - 350 г телешка
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 200 г мариновани
  • галета - 1 ч.ч.
  • сметана - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се натрива със сол и се намазва със сметана. Приготвя се плънката, като морковите се настъргват, добавя се каймата, галетата, сметаната и нарязаните на ситно гъби.

С тази смес се пълни пилето, зашива се и се слага в намазана с разтопено масло тава с гърба надолу.

Картофите се обелват, нарязват се на половинки и се редят около пилето. Пече се на 200 градуса около час, като периодично се полива със соса от печенето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: