Суши с авокадо и сьомга

от ИваНовак
26/05/2009
"Знаем, че и вие сте големи любители на сушито, затова ви предизвикваме да опитате нашето любимо суши с авокадо и сьомга "
Приготвяне310 мин.
Готвене25 мин.
Общо335 мин.
Порции48 бр.
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 936
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,9 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Оризът се накисва за 4 часа. Отцежда се и се сварява. След като сте го сварили пак го отцедете, важно е оризът да бъде по-сух, заради следващата му обработка с оцета.

Оцетът се загрява с двете лъжички кафява захар, докато захарта се разтвори напълно (около 2-3 мин.), след това се оставя да се охлади за около 3 минутки и се прибавя към ориза. Оставете оризът хубаво да се охлади.

Краставицата и авокадото ги обелете и ги нарежете на тънки ивици.

Разгънете внимателно едно листо нори (водорасло) върху дървена решетка или мокра кърпа. Разнесете тънък слой от ориза върху цялото листо, като оставите разстояние по един сантиметър по краищата. Наредете лента краставица, авокадо и сьомга върху ориза.

Внимателно навивайте листото на руло. Така навийте и останалите листа нори. След това поставете така навитите рола, да се стегнат в хладилник за около час. Разрежете с остър нож всяко руло на 8 равни части.

Сервирайте със соев сос и васаби.

подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Elle
Elle
02.08.2013 15:17
Оризът за суши е специален,може да го намерите в големите магазини.Не се кисне 4 часа,а се измива добре докато водата не остане бистра и после се оставя около час да се отцеди и чак след това се вари.Най лесно и добре се завива сушито на бамбукова рогозка.Задължително трябва да има по 1см празно пространство във всички краища на листото от водорасло за да се завие добре.
8
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти