Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Бухти»Румънски пърженки - вергуни

Румънски пърженки - вергуни

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Румънски пърженки - вергуни1 / 2
29/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 с.л.
  • коняк - 2 с.л.
  • сметана - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • пудра захар - 4 с.л.
  • олио - 400 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се смесват със захарта, добавя се сметаната, 3 супени лъжици олио, конякът, солта, най-накрая се добавя брашното.

След него се добавя водата на малки порции. Разточва се тесто с дебелина около 3 милиметра и се реже на ленти, дълги по 10 сантиметра и широки 2 сантиметра.

Лентите се сгъват на две, прави се плитка от двата фитила и краищата се слепват. Пържат се до златисто в дълбок съд със загрято олио. Поръсват се с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: