Тирамису

17/10/2009
от Новак
"Заповядайте! Десертът е от нас "
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции8-10 парчета
Сготви+2 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо64 959
  • Преглеждания за месеца191
  • Преглеждания за седмицата96
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • Маскарпоне - 400 гр.
  • Бишкоти - 1 опаковка
  • Кафе - 250 мл., може Еспресо
  • Яйца - 4 бр. - разделени жълтъци и белтъци
  • Коняк - 2 сл. мове и Амарето или Ром
  • Какато - 2 чл.
  • Пудра Захар - 100 гр.

Начин на приготвяне

Първо жълтъците се разбиват с пудрата захар докато не се уголемят 3-4 пъти от размера си. Добавя се Маскарпонето и се бърка внимателно.

Белтъците се разбиват на твърд сняг. След това се добавят и те при Маскарпонето внимателно и се разбъркват.

В приготвеното еспресо се добавя коняка или рома. Бишкотите се потапят една по една в кафената смес и се нареждат една до друга тавичката.

Над всеки ред бишкоти се поставя един ред крем. Отгоре отново потопените бишкоти и пак крем. Най-горният слой трябва да бъде от крем.

Направеният десерт се поставя в хладилника да престои една нощ. Преди сервиране се поръсват с какао и малко пудра захар.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 12
4 1
3 5
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Христо Христов
Ще се ходи на гости това лято.С тези вкусни неща дето се готвят
0
0
Jeni
Jeni
11.07.2014 17:46
Направих Тирамису по вашата рецепта. Всичко беше ок, докато не я опитахме... въобще не беше сладка-100гр захар са много малко за 400гр маскарпоне.
Внимавайте,да не се изложите и вие като мен пред гостите!
0
0
Ани
Ани
27.08.2013 17:15
Едно тирамису на д-р Йоткер колко струва
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти