Желирани пъдпъдъци

19/08/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 021
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пъдпъдъци – 4 бр.
  • майонеза – 200 г
  • желатин – 10 г
  • яйца – 4 бр.
  • масло – 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъдпъдъците се задушават на бавен огън с малко вода и масло. Обезкостяват се, а месото се нарязва на ситно.

Желатинът се накисва в 60 милилитра вода и след като набъбне, се отцежда и се разтваря на водна баня, без да кипне.

Яйцата се сваряват и се режат на половинки.

Във формички се слага от месото, покрива се с малко майонеза, похлупва се с половинка яйце и се залива с желето.

Оставя се за 3 часа в хладилника.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
11.04.2016 10:24
ще се опита, че на мен пъдпъдъците все жилави ми стават.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв