Сос Болонезе

23/01/2010
от Новак
"Всяка, уважаваща себе си кулинарка, трябва да знае как се приготвя сос Болонезе. А останалите могат просто да похапват паста със сос Болонезе!"
Приготвяне10 мин.
Готвене120 мин.
Общо130 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо41 139
  • Преглеждания за месеца616
  • Преглеждания за седмицата117
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът се нарязва на дребно и се задушава на бавен огън с нарязаните на ситно моркови, целина и лук. Добавя се каймата, виното и бульонът.

Когато кипне, се добавя доматеният сос и се задушава 2 часа, като към края постепенно се добавя млякото.

Подправя се на вкус и с него се заливат талятелите или спагетите.
подобни рецепти тук

5 5
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

marian777
marian777
29.05.2013 18:08
риган и босилек
1
1
нели
нели
17.01.2013 16:41
каква подправка е нужна
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв