Молдовски сарми

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Молдовски сарми1 / 2
01/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • зеле - 500 г
  • свинска кайма - 500 г
  • ориз - 2 ч.ч. (сварен)
  • лук - 1 глава
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - ¼ ч.л.
  • сметана - 300 г
  • доматено пюре - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се смесва с ориза, лукът се запържва и се добавя към сместа. Добавя се сол и черен пипер.

Зелевите листа се попарват и в тях се слага от плънката.

Завиват се на сарми, слагат се в тава, намазана с мазнина, заливат се със смес от сметаната и доматеното пюре и се пекат около час на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: