Румънски царевични пастички

31/07/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 242
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • царевично брашно – 400 г
  • масло – 100 г
  • пудра захар – 150 г
  • яйца – 3 бр.
  • канела – ¼ ч.л.
  • мед – 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците, маслото и пудрата захар се смесват. Белтъците се разбиват на сняг. Добавят се към жълтъците. Постепенно се добавя брашното и канелата и всичко се разбърква.

Тестото се разпределя в тава, намазана с мазнина и се пече 30 минути на 150 градуса.

Готовата, но все още мека кора, се нарязва на квадрати, и се набожда с вилица. Залива се с топъл мед.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар