Тарт татен с круши

30/07/2014
Марина Нордот Марина НордГотвач / Автор
Приготвяне25 мин.
Готвене70 мин.
Общо95 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 753
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4,6 от 5

Необходими Съставки

  • брашно – 200 г
  • сол – 1 щипка
  • прясно мляко – 3 с.л.
  • круши – 3 бр.
  • малини – 200 г
  • захар – 150 г
  • лимонов сок – 1 ч.л.
  • масло – 125 г
  • яйца – 2 бр.
  • бакпулвер – 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крушите се обелват, разрязват се на половинки и се отстранява сърцевината. Една трета от захарта се карамелизира с лимоновия сок до златисто.

Карамелът се излива в намазана с мазнина и постлана с хартия за печене тава. Крушите се редят с разрезите надолу върху карамела, между тях се редят малините.

Маслото се разбива с останалата захар и със солта до пухкава смес. По едно се добавят яйцата и след тях се добавя брашното, смесено с бакпулвера.

Добавя се постепенно млякото и се замесва гъсто тесто. Излива се върху крушите и се заглажда. Пече се 1 час на 180 градуса.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар