Тарт татен с круши

30/07/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне25 мин.
Готвене70 мин.
Общо95 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 903
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крушите се обелват, разрязват се на половинки и се отстранява сърцевината. Една трета от захарта се карамелизира с лимоновия сок до златисто.

Карамелът се излива в намазана с мазнина и постлана с хартия за печене тава. Крушите се редят с разрезите надолу върху карамела, между тях се редят малините.

Маслото се разбива с останалата захар и със солта до пухкава смес. По едно се добавят яйцата и след тях се добавя брашното, смесено с бакпулвера.

Добавя се постепенно млякото и се замесва гъсто тесто. Излива се върху крушите и се заглажда. Пече се 1 час на 180 градуса.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар