Мусака

от ИванНовак
24/02/2010
"Сочна мусака с богата заливка и вкусен аромат - това е ястие, което никога няма да ни омръзне да ядем!"
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции6-8
Сготви+2 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо90 714
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата88
  • Коментирана13 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Главата лук се нарязва на дребно и се задушава в тигана докато не смени цвета си.

В тиганът последователно се слагат доматеното пюре, каймата и част от доматите. Бърка се, докато не се изпари водата.

Червеният и черният пипер се слагат когато се поизпари водата. Цялата смес се бърка добре и се залива с малко гореща вода докато стане като бульон. Прибавя се нарязаният на ситно магданоз и се оставя да поври малко.

Докато става сместа, можете да обелите, измиете и нарежете картофите на ситно.

В тавичката за печене слагате маслото и останалата част от доматите на дъното, след което редувате 1 ред картофи, 1 ред от сместа.

Ако всичкият бульон е изпарен, сложете малко топла вода и поставете тавичката да се пече на 180-200 C. Когато придобие запечен вид се поставя заливката.

Заливката се прави от сос, приготвен от прясното масло, брашното, млякото и яйцата. Ако нямате прясно мляко можете да сложите и кисело.

Като поставите заливката можете да поръсите с малко кашкавал. Накрая слагате отново тавата за 10 тина минути да се запече заливката.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 33
4 15
3 12
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (13)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
11.04.2016 18:04
може и малко морковче за разкош на вкуса :)
1
0
zubar
zubar
11.10.2014 12:48
за колко време се приготвя?
0
0
Петър
Петър
09.02.2014 18:15
започвам да видим какво ще излезе?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Най-популярните рецепти от категорията