Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Шницели»Свински пържоли в тесто по молдовски

Свински пържоли в тесто по молдовски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Свински пържоли в тесто по молдовски1 / 2
30/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"Тайната на вкусните пържоли не е никаква тайна - просто ги завивате в тесто, за да станат по-крехки"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 6 бр.
  • масло - 60 г
  • олио - 50 мл
  • брашно - 5 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 щипка
  • прясно мляко - 100 мл
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се начукват и се пекат на скара до готовност.

От яйцата, млякото, брашното, солта и захарта се забърква тесто и всяка пържола се потапя в него и се запържва в олиото.

Сервират се, поляти с разтопено масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: