Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Печени свински пържоли по молдовски

Печени свински пържоли по молдовски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Печени свински пържоли по молдовски1 / 2
01/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 6 бр.
  • олио - 100 мл
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 глави
  • бяло вино - 300 мл
  • сол - 3 щипки
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се начуква, посолява се и се поръсва с черен пипер. Запържва се от двете страни до златисто. Пържолите се редят в дълбока тавичка.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва заедно с нарязаните на ситно скилидки чесън. Добавят се към пържолите.

Добавя се мазнината от пърженето, виното и всичко се слага във фурната и се пече 20 минути на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: