Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Гювеч»Румънски гювеч с агнешко месо

Румънски гювеч с агнешко месо

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Румънски гювеч с агнешко месо1 / 2
03/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 600 г
  • масло - 50 г
  • олио - 50 мл
  • картофи - 6 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • патладжани - 2 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • доматен сок - 1 ч.ч.
  • зелен фасул - 200 г
  • чушки - 2 бр. червени
  • сол - 3 щипки
  • домати - 2 бр.
  • копър - 1/2 връзка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • чесън - 5 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на едро и се запържва в смес от разтопено масло и олио, слага се в тенджера, залива се с вряла вода, колкото да го покрие, и се задушава на бавен огън 40 минути. Картофите се обелват, нарязват се на едро и се запържват.

Морковите се обелват, режат се на кръгчета и се запържват. Патладжаните се обелват, нарязват се на кръгчета, посоляват се, отцеждат се от горчивия сок след 20 минути и се запържват. Тиквичките се обелват, нарязват се на кръгчета и се запържват.

Морковите, картофите, патладжаните и тиквичките се добавят към месото и се задушават 10 минути на бавен огън. Заливат се с доматения сок и се добавя зеленият фасул, нарязаните на едро червени чушки, посоляват се и всичко се кипва.

Отгоре се слагат нарязаните на ситно домати, поръсва се с нарязани на ситно копър и магданоз, добавя се чесън и всичко се пече във фурната 20 минути на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: