Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Кифтелуце - румънски кюфтенца

Кифтелуце - румънски кюфтенца

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Кифтелуце - румънски кюфтенца1 / 2
30/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"Ако ви трябва рецепта за румънски кюфтенца, имаме точната"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 600 г
  • лук - 2 глави
  • прясно мляко - 50 мл
  • брашно - 3 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
  • сол - 2 щипки
  • олио - 60 мл
  • магданоз - 10 стръка
  • за соса
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1/2 глава
  • праз - 1 стрък
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • бяло вино - 90 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • захар - 1/4 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се смила с лука и чесъна, добавя се сол, черен пипер, мляко, с чаена лъжичка се отделя от сместа и се правят малки кюфтенца. Овалват се в брашно и се запържват в олио.

Приготвя се сос, като морковите, празът и целината се нарязват на ситно и се запържват с доматеното пюре. Добавя се запеченото на сух тиган брашно, солта, захарта, черният пипер, бяло вино и всичко се задушава 15 минути на бавен огън.

Нареждат се в тенджера, заливат се със сос и се задушават 25 минути на бавен огън. Добавя се ситно нарязаният чесън и нарязаният на дребно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: