Боб с наденица

07/03/2010
от БонитаНовак
"Всеки себеуважаващ се мъж ще предпочете боба пред киноата "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо76 102
  • Преглеждания за месеца509
  • Преглеждания за седмицата110
  • Коментирана14 пъти
  • Рейтинг4,6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • Боб - 2 чаени чаши зрял боб
  • Наденица - 2 парчета
  • Лук - 1 глава
  • Моркови - 1 бр.
  • Джоджен - 1 ч.л.
  • Чубрица - 1 ч.л.
  • Червен пипер - 1 с.л.
  • Магданоз - няколко стръка
  • Олио - 3, 4 с.л.
  • Сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се сварява добре, като водата му се сменя след първите две кипвания.

Ври около час на умерен огън. Зеленчуците се нарязват на дребно и заедно с подправките и мазнината се слагат в боба.

Ястието се оставя да поври още 40 минути, след което наденицата се нарязва на едри парчета и се слага в манджата.

Оставя се да ври още десетина минутки, докато омекне и наденицата и ястието е готово!

Бобът се сервира поръсен със ситно нарязан пресен магданоз. А с една люта чушка, ще е още по сладкък.подобни рецепти тук

5 22
4 4
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (14)

Албена
Албена
09.05.2016 19:40
Традиция на българската трапеза.Могат надениците само да се запържат и да се сложат допълнително.
1
0
Сттоян
Сттоян
17.04.2016 12:13
Запръжката завършва вкуса, може да е съвсем малко като количество, но вкуса се променя коренно
1
0
цецка
цецка
02.10.2012 19:25
Така и стана!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв