Боб с наденица

07/03/2010
от БонитаНовак
"Всеки себеуважаващ се мъж ще предпочете боба пред киноата "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо75 506
  • Преглеждания за месеца416
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментирана14 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Бобът се сварява добре, като водата му се сменя след първите две кипвания.

Ври около час на умерен огън. Зеленчуците се нарязват на дребно и заедно с подправките и мазнината се слагат в боба.

Ястието се оставя да поври още 40 минути, след което наденицата се нарязва на едри парчета и се слага в манджата.

Оставя се да ври още десетина минутки, докато омекне и наденицата и ястието е готово!

Бобът се сервира поръсен със ситно нарязан пресен магданоз. А с една люта чушка, ще е още по сладкък.подобни рецепти тук

5 21
4 3
3 4
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (14)

Албена
Албена
09.05.2016 19:40
Традиция на българската трапеза.Могат надениците само да се запържат и да се сложат допълнително.
1
0
Сттоян
Сттоян
17.04.2016 12:13
Запръжката завършва вкуса, може да е съвсем малко като количество, но вкуса се променя коренно
1
0
цецка
цецка
02.10.2012 19:25
Така и стана!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв