Боб с наденица

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
27/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Всеки себеуважаващ се мъж ще предпочете боба пред киноата"

Необходими Продукти

  • боб - 2 чаени чаши зрял боб
  • наденица - 2 парчета
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • магданоз - няколко стръка
  • олио - 3, 4 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се сварява добре, като водата му се сменя след първите две кипвания.

Ври около час на умерен огън. Зеленчуците се нарязват на дребно и заедно с подправките и мазнината се слагат в боба.

Ястието се оставя да поври още 40 минути, след което наденицата се нарязва на едри парчета и се слага в манджата.

Оставя се да ври още десетина минутки, докато омекне и наденицата и ястието е готово!

Бобът се сервира поръсен със ситно нарязан пресен магданоз. А с една люта чушка, ще е още по сладкък.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
524
44
34
20
10
Дай твоята оценка: