Кифлички с конфитюр

17/05/2010
Приготвяне45 мин.
Готвене30 мин.
Общо75 мин.
Порции20-25 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 794
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 6 бр.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • брашно - 1.5 кг
  • олио - 12 с.л., може и мас
  • мая - 1/2
  • захар - 300 гр.
  • коняк - 30 мл.
  • лимонова кора - от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме една чаша прясно мляко и в нея разбиваме маята и добавяме от брашното докато стане на каша.

Останалото мляко и захарта се слагат на котлона и се бърка докато захарта се разтопи. Оставя се да изстине.

Пресява се брашното в тавата, в която ще се меси, прави се кладенче и в него се добавят млякото със захарта, предварително разбитите яйца, мазнината, втасалата мая и настърганата кора от лимона.

Получената смес се меси докато стане средно твърдо тесто, след което го покриваме с кърпа и се оставя да втаса на топло.

От втасалото тесто оформяме топчета, които разточваме на малки кори. Поставяме конфитюра в средата и се завива към върха. Получените кифлички ги оставяме малко да втасат, след което и се нареждат в тавичка и се пекат до зачервяване на 220 градуса.

Преди печене е добре се намажат с малко жълтък и олио.

Готовите кифлички могат да се поръсят с пудра захар.
подобни рецепти тук

5 4
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар