Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Пудинг»Руски палачинков пудинг

Руски палачинков пудинг

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Руски палачинков пудинг1 / 2
23/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 л
  • брашно - 400 г
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • за плънката
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • сладко от боровинки - 300 г или ягодов конфитюр
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правят се палачинки, като яйцата се смесват със солта и захарта, добавя се малко мляко и сместа се излива в брашното при непрекъснато бъркане. Добавя се останалото мляко и се разбива, за да няма бучки.

Пържат се палачинки в намазан с олио тиган. Всяка палачинка се маже със сладко/конфитюр и се нареждат една върху друга в намазана с мазнина дълбока тавичка.

Яйцата се смесват със солта и млякото. С тази смес се заливат палачинките и се пекат половин час на 180 градуса. Сервира се, поръсен с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
41
30
21
10
Дай твоята оценка: