Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Палачинкова торта с бадеми и извара

Палачинкова торта с бадеми и извара

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Палачинкова торта с бадеми и извара1 / 2
20/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • извара - 400 г
  • стафиди - 50 г
  • бадеми - 100 г (филирани)
  • вода - 500 мл минерална
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • ванилия - 1 ч.л.
  • пудра захар - 1 с.л.
  • сметана - ½ ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прави се тесто от брашното, три яйца, минералната вода и солта. Пържат се палачинки в намазан с мазнина тиган.

Половината бадеми се запичат на сух тиган. Приготвя се плънка, като изварата се смесва със захарта, стафидите, ванилията, един жълтък и запечените бадеми.

Палачинките се редят в намазана с мазнина тава, като се мажат с плънката и се редят една върху друга.

Намазват се със сметана и се пекат 15 минути на 180 градуса. Сервира се студена, поръсена с останалите бадеми и с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: