Шоколадов милфьой с маскарпоне

09/08/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 790
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шоколадът се разтопява на водна баня на среден огън при непрекъснато бъркане. Излива се на тънък слой върху целофан и се оставя да изстине. Изрязват се 9 квадрата.

Приготвя се крем, като маскарпонето се смесва с коняка, захарта, предварително накиснатия във вода за половин час и отцеден желатин. Добавя се разбитият жълтък.

Сто грама от ягодите се пасират, добавя се малко вода и захарта и се кипват. Добавя се нишестето, размито с вода, и всичко се загрява на котлона, без да кипва.

В три чинии се слага по един квадрат. Отгоре се слага от маскарпонето и се подреждат няколко цели ягоди. Отгоре се покриват с втори квадрат, крем и ягоди, и се покриват с трети квадрат.

Сервират се, украсени с ментови листенца и заляти с ягодов сос.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!