Руска Салата

19/05/2010
от мимиНовак
"Нашето предложение за днес - оригинална рецепта за класическа Руска салата! Водката - от вас!"
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции2-4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 305
  • Преглеждания за месеца100
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг3,9 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме картофите и морковите и ги нарязваме на дребно. Лукът се реже на ситно и се прибавя към нарязаните на малки парченца сварено пилешко месо и кисели краставички.

Смесваме всички продукти, добавяме отгоре майонезата и бъркаме добре докато се получи еднаква смес. Ако сместа е много гъста можем да добавим 1-2 с.л. от сока на киселите краставички.

Салатата се сервира украсена с магданоз и копър.подобни рецепти тук

5 6
4 6
3 1
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
06.05.2016 21:05
никога не съм слагала лук в руска салата и в купешка не съм откривала лук
0
0
никнай
никнай
13.02.2016 22:30
Много ми е интересно как успяваш за 35 мин. да обелиш и свариш картофите и морковите, да обелиш и нарежеш лука, да нарежеш краставичките.
Пилешкото което прибавяш към сместа и него трябва да го обработиш термично - което също отнема време ....

Другото не ме интересува защото няма и без това не е руска салата - само си злоупотребила с името.
0
0
Иван
Иван
18.12.2015 13:50
Това нито е "Оливие", нито оригинална руска салата. По скоро е италианския вариант на руската салата, но липсват яйца. При европейския вариант не се слагат пък картофи, а при руския се слага риба, пилешко месо и др. Оригиналния вариант на Оливие е с месо от фазан, телешки език, черен хайвер, краставички, маруля, каперси и специален дресинг, който и до днес е тайна.
0
2

Виж всички коментари или напиши такъв