Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Полска мазурка с мая и стафиди

Полска мазурка с мая и стафиди

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Полска мазурка с мая и стафиди1 / 2
10/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
115 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ч.ч.
  • масло - 6 с.л.
  • яйца - 12 бр.
  • мая - 40 г
  • сметана - 100 г
  • захар - 1 и ½ ч.ч.
  • стафиди - 2 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • орехи - 100 г (смлени)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява, добавя се омекналото масло, жълтъците, сметаната и солта. Добавят се брашното, една трета от захарта, ванилията и се замесва тесто.

Оставя се на топло за половин час. Разточва се на кора с дебелина 2 сантиметра и се слага в тава. Белтъците се разбиват с половината от останалата захар и сместа се разпределя върху тестото.

Отгоре се поръсва с останалата захар, бадемите, ореховите ядки и се оставя на топло за още 15 минути. Пече се 40 минути на 170 градуса.

Вади се от фурната, охлажда се и се реже на правоъгълници.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: