Лимонов сладкиш

от ЕфросияМастър Шеф / Автор
22/05/2010
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо10 319
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • лимони - 3 броя
  • захар - 200 грама, за лимоните
  • захар - 150 г
  • масло - 4 с.л.
  • нишесте - 1 супена лъжица
  • брашно - 450 грама
  • сол - 1/2 чаена лъжичка
  • бакпулвер - 1 чаена лъжица
  • яйца - 2 броя

Приготвяне на Лимонов сладкиш

За да приготвите плънката е необходимо първо да измиете лимоните, след което да ги бланширате и да настържете кората им. Вътрешността на цитрусите се смила също.

Пресейте брашното с бакпулвер заедно със солта и разбъркайте добре.

Предварително е нужно да оставите маслото да омекне. След това се разбива със захарта до побеляване и едно по едно се прибавят яйцата, като трябва да запазите един жълтък отделен.

Смесете яйчената и брашняната смес. Замесете бързо меко тесто, оформете на топка и я сложете в хладилника за около 20 минути. Лимоните се смесват с 200 г захар (може и по-малко) и нишестето, за да приготвите плънката.

Половината от охладеното тесто се разстила по дъното и стената на тавичка. Върху него се изсипва плънката и се покрива с останалото тесто. Отгоре се намазва със жълтъка (по желание) и се запича до златисто.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4
Общо 6 гласували
5 3
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
поли
07.11.2013 01:16
Солта е -1/2 ч.лъжичка,а не чаша и маслото е 4 с. лъжици-разтопено.Аз така разбрах и мисля,че е ясно?!!Изглежда добре,а и икономична рецепта,ще пробвам и ще пиша
0
0
сузи
19.05.2013 21:45
наистина в рецептата има много неяснотии ....
0
0
МАРИЯ
10.04.2011 16:10
В тази рецепта има много неясноти, по-добре да не се прави.
1
0
lles
26.01.2011 21:30
Колко масло ?
0
0
ваня
15.06.2010 15:40
1/2 чаена чаша сол не е ли множко ?
0
0

Най-популярните рецепти от категорията