Лимонов сладкиш

Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
22/05/2010
"Все се заричаме, че няма да прекаляваме със сладкишите и някак не спазваме обещанието си!"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 978
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата60
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

За да приготвите плънката, е необходимо първо да измиете лимоните, след което да ги бланширате и да настържете кората им. Вътрешността на цитрусите се смила също.

Пресейте брашното с бакпулвер заедно със солта и разбъркайте добре.

Предварително е нужно да оставите маслото да омекне. След това се разбива със захарта до побеляване и едно по едно се прибавят яйцата, като трябва да запазите един жълтък отделен.

Смесете яйчената и брашняната смес. Замесете бързо меко тесто, оформете на топка и я сложете в хладилника за около 20 минути. Лимоните се смесват с 200 г захар (може и по-малко) и нишестето, за да приготвите плънката.

Половината от охладеното тесто се разстила по дъното и стената на тавичка. Върху него се изсипва плънката и се покрива с останалото тесто. Отгоре се намазва със жълтъка (по желание) и се запича до златисто.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

поли
поли
07.11.2013 01:16
Солта е -1/2 ч.лъжичка,а не чаша и маслото е 4 с. лъжици-разтопено.Аз така разбрах и мисля,че е ясно?!!Изглежда добре,а и икономична рецепта,ще пробвам и ще пиша
0
0
сузи
сузи
19.05.2013 21:45
наистина в рецептата има много неяснотии ....
0
0
МАРИЯ
МАРИЯ
10.04.2011 16:10
В тази рецепта има много неясноти, по-добре да не се прави.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Най-популярните рецепти от категорията