Свинско шкембе с карамфил

26/05/2010
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 893
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • свинско шкембе - 500 грама
  • сол
  • черен пипер - 3 зърна
  • бахар - 3 зърна
  • карамфил - 1 чаена лъжица смлян
  • лук - 1 глава кромид
  • дафинов лист - 1 брой
  • брашно - 40 грама
  • доматено пюре - 1 supena лъжица
  • горчица - 1 супена лъжица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското шкембе се нарязва на кубчета и се залива с 1, 5 литра студена вода. Прибавете солта, зърната черен пипер и бахар.

Накълцайте лука на ситно и го прибавете към шкембето с дафиновият лист. Вари се, докато омекне.

Брашното се размива в малко студен бульон, слага се на огъня и при непрекъснато бъркане се долива останалият прецеден бульон. Оставете сместа леко да изври.

Така приготвеният сос се сваля от огъня и се разбърква с доматеното пюре, горчицата.

Месото се прибавя към соса. По желание може да се поднесе с варени картофи, отгоре се поръсва обилно с карамфил.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар