неделя, 21 декември

Кървавица

Публикувана от:
Видяно: 11 162 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Свинско
Рецепта за Кървавица
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции8

Необходими Продукти

  • свински дроб - 1 килограм черен
  • сланина - 1 килограм
  • свинско месо - 1 килограм
  • лук - 100 грама кромид стар
  • черен пипер - 10 зърна
  • ориз - 300 грама

Приготвяне на Кървавица

Сложете черния дроб да се свари заедно с лука. Когато е готов се изважда и се нарязва на ситно.

Сланината и крехкото свинско месо също се накълцват на ситно.
Оризът леко се сварява до полуготово състояние.

Всички съставки за кървавицата се осоляват и се поръсва с едро счукания черен пипер.

Напълнете червата със сместта. Завържете кървавицата в краищата, надупчете я с игла и я сложете да се вари в същата вода, в която е врял дробът.

Отгоре сложете чиния, която да притиска, за да се облива от бульона.

Когато червата омекнат кървавицата се изважда и се изтрива от бульона и мазнината.

След като изстине се съхранява на хладно място, но не в хладилник.

Сервира се с червено вино и салата от едър боб.

4.4 от 7 Гласа

Отзиви (2)

  • 2
    0
    Отговор
    руми

    2014-02-27, Оценка 5 от 5 за Кървавица

    това не кървавица,а някаква измишлйотина-кървавицата се прави от дробове и малко месо в някои райони се добавя и кръвта,пълни се в дебелото черво,но не са варени предварително
  • 0
    0
    Отговор
    петя

    2014-01-22, Оценка 5 от 5 за Кървавица

    не бъркайте тъпият бахур с кървавицата,рецептата,която давате няма нищо общо с кървавицата,кървавицата не се вари,нито се попарва нещо,или пишете вярни рецепти или не лъжете хората

Домашна и бърза рецепта за Кървавица. Не намерихте това което търсите? Прелисти останалите категории за Кървавица. Избрани рецепти от българската и чужда кухня. Препоръки как се приготвя Кървавица в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с хиляди рецепти, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.