Кървавица

Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
27/05/2010
"Нека ви покажем най-добрата рецепта за вкусна кървавица "
Приготвяне60 мин.
Готвене90 мин.
Общо150 мин.
Порции8
Сготви+2 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо14 997
  • Преглеждания за месеца188
  • Преглеждания за седмицата46
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Сложете черния дроб да се свари заедно с лука. Когато е готов се изважда и се нарязва на ситно.

Сланината и крехкото свинско месо също се накълцват на ситно.
Оризът леко се сварява до полуготово състояние.

Всички съставки за кървавицата се осоляват и се поръсва с едро счукания черен пипер.

Напълнете червата със сместта. Завържете кървавицата в краищата, надупчете я с игла и я сложете да се вари в същата вода, в която е врял дробът.

Отгоре сложете чиния, която да притиска, за да се облива от бульона.

Когато червата омекнат кървавицата се изважда и се изтрива от бульона и мазнината.

След като изстине се съхранява на хладно място, но не в хладилник.

Сервира се с червено вино и салата от едър боб.
подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 5
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

пламен  минск
пламен минск
07.03.2015 19:48
Ква е таа кървавица без кръв бе мой. ???
0
0
руми
руми
27.02.2014 21:32
това не кървавица,а някаква измишлйотина-кървавицата се прави от дробове и малко месо в някои райони се добавя и кръвта,пълни се в дебелото черво,но не са варени предварително
3
0
петя
петя
22.01.2014 16:48
не бъркайте тъпият бахур с кървавицата,рецептата,която давате няма нищо общо с кървавицата,кървавицата не се вари,нито се попарва нещо,или пишете вярни рецепти или не лъжете хората
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти