Кървавица

Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
27/05/2010
Приготвяне60 мин.
Готвене90 мин.
Общо150 мин.
Порции8
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо14 245
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5

Необходими Съставки

  • свински дроб - 1 килограм черен
  • сланина - 1 килограм
  • свинско месо - 1 килограм
  • лук - 100 грама кромид стар
  • черен пипер - 10 зърна
  • ориз - 300 грама

Приготвяне

Сложете черния дроб да се свари заедно с лука. Когато е готов се изважда и се нарязва на ситно.

Сланината и крехкото свинско месо също се накълцват на ситно.
Оризът леко се сварява до полуготово състояние.

Всички съставки за кървавицата се осоляват и се поръсва с едро счукания черен пипер.

Напълнете червата със сместта. Завържете кървавицата в краищата, надупчете я с игла и я сложете да се вари в същата вода, в която е врял дробът.

Отгоре сложете чиния, която да притиска, за да се облива от бульона.

Когато червата омекнат кървавицата се изважда и се изтрива от бульона и мазнината.

След като изстине се съхранява на хладно място, но не в хладилник.

Сервира се с червено вино и салата от едър боб.
[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 5
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
пламен  минск
пламен минск
07.03.2015 19:48
Ква е таа кървавица без кръв бе мой. ???
0
0
руми
руми
27.02.2014 21:32
това не кървавица,а някаква измишлйотина-кървавицата се прави от дробове и малко месо в някои райони се добавя и кръвта,пълни се в дебелото черво,но не са варени предварително
3
0
петя
петя
22.01.2014 16:48
не бъркайте тъпият бахур с кървавицата,рецептата,която давате няма нищо общо с кървавицата,кървавицата не се вари,нито се попарва нещо,или пишете вярни рецепти или не лъжете хората
0
0

Най-популярните рецепти от категорията

Свързани Рецепти

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с