Агнешко каре с мед и пипер

24/06/2010
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф444
"Агнешки деликатес за всички, които обичат изтънчената кухня и не се боят, че ще си изцапат ръцете "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 014
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешко каре - около 600 грама нарязани ребра
  • агнешко месо - отделно още 600 грама
  • моркови - 500 грама
  • лук - 500 грама
  • целина - 300 грама на стръкове
  • мед - 15 грама
  • мащерка - 2 клонки
  • сол
  • черен пипер - 5 грама на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 180 градуса. Агнешкото месо се нарязва на парчета. Зеленчуците се почистват и нарязват на едро.

В голям тиган се запържва до зачервяване цялото каре и накълцаното месо, след което се поръсва със сол и черен пипер.

Месото се прехвърля в намазнена тава, а около него се нареждат зеленчуците. Върховете на котлетите се завиват в алуминиево фолио, за да не прегорят.

Сложете всичко да се пече за около 30-40 минути, а после извадете и отцедете отделилия се сос в тенджера. Сложете тенджерата на умерен огън и прибавете чаша вода.

Трябва да ври, докато течността не стане на половина. Сосът се прецежда и се оставя на топло.

Медът се разбърква със зърната пипер и се намазва на месото и каретата. Запича се още няколко минути под грила на фурната.

Сервира се разпределено на порции, полято със соса. Зеленчуците може да се сервират отделно.подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
Вкусотия е тази рецепта.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв