Малки толумбички

Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
02/06/2010
"Кой не обича толумбички? Не е необходимо да сте опитен кулинар, за да си приготвите тези неповторими толумбички"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции20-25 бр.
Сготви+2 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
Статистика
  • Преглеждания общо131 686
  • Преглеждания за месеца1692
  • Преглеждания за седмицата121
  • Коментирана41 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • вода - 300 мл
  • брашно - 300 грама пресято
  • захар - 4 бучки
  • яйца - 4 броя
  • масло - 4 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • лимонена киселина - 1 щипка
  • захар - 220 г
  • вода - 300 мл.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • мазнина - за пържене

Приготвяне

Водата завира и се прибавят бучките захар, маслото и по 1 щипка лимонова киселина и сол.

След завиране се изсипва брашното и бърка, докато започне да се отделя от съда като гъста смес.

Оставя се да изстине и се слагат едно по едно яйцата. Разбива се до хомогенна смес.

Приготвя се сиропа от захарта и водата, които врят 5 минути, след което се ароматизира с ванилията.

Оформете толумбичките с желаната големина.

Пържат се на маслена баня, при умерена температура, като може да се шприцоват малки толумбички направо в загрято олио.

С изваждането се потопяват в сиропа и веднага вадят с решетъчна лъжица. Накрая се заливат с останалия сироп.
[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 54
4 22
3 12
2 7
1 4
Дай твоята оценка:

Коментари (41)

Изпрати
katq
katq
17.05.2016 21:25
Като от магазина! Много добре са приготвени!
1
1
ВИЛИ-Виолета Матева
Прекрасни са ,направо да си оближеш пръстите Браво ,скоро ще ги опитам и ще споделя :)
2
0
Мариела Христова
Много хубава рецепта, ще я пробвам.
0
3
Мартина Тракова
Обожавам ги!
0
0
Кристина
Кристина
10.05.2015 17:24
А като се добавят яйцата с миксер ли трябва да се разбие?
1
0
Марина
Марина
13.12.2015 11:17
Аз бъркам яйцата към сместа с дървена лъжица
1
0
nina
nina
27.03.2015 09:55
Studen ili topal trqbva da e siropa
0
0
Станка
Станка
16.02.2015 19:06
супер се получиха! Благодаря за рецептата!
3
0
елена
елена
11.11.2014 09:13
вода 600 грама ?????????
1
3
Нели
Нели
02.02.2016 00:26
300 гр за тестото и 300 за сиропа
3
0
сладкара
сладкара
19.09.2014 10:34
някои хора си нямат и престава от тези неща даи им само да коментират ,рецептата е много то4на
4
2
Ruzha
Ruzha
06.05.2014 11:58
Изстинал или топъл трябва да е сиропът?
7
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с