Да помогнем на Мишо да проходи

Малки толумбички

02/06/2010
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции20-25 бр.
Изпрати Малки толумбички
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо122 416
  • Преглеждания за месеца718
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана41 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • вода - 300 мл
  • брашно - 300 грама пресято
  • захар - 4 бучки
  • яйца - 4 броя
  • масло - 4 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • лимонена киселина - 1 щипка
  • захар - 220 г
  • вода - 300 мл.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • мазнина - за пържене
Сготви+2 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта

Приготвяне на Малки толумбички

Водата завира и се прибавят бучките захар, маслото и по 1 щипка лимонова киселина и сол.

След завиране се изсипва брашното и бърка, докато започне да се отделя от съда като гъста смес.

Оставя се да изстине и се слагат едно по едно яйцата. Разбива се до хомогенна смес.

Приготвя се сиропа от захарта и водата, които врят 5 минути, след което се ароматизира с ванилията.

Оформете толумбичките с желаната големина.

Пържат се на маслена баня, при умерена температура, като може да се шприцоват малки толумбички направо в загрято олио.

С изваждането се потопяват в сиропа и веднага вадят с решетъчна лъжица. Накрая се заливат с останалия сироп.
[подобни рецепти тук]

  • Google+
  • Pinterest

4.2
Общо 99 гласували
5 54
4 22
3 12
2 7
1 4
Дай твоята оценка:

Коментари (41)

Изпрати
katq
17.05.2016 21:25
Като от магазина! Много добре са приготвени!
0
0
Прекрасни са ,направо да си оближеш пръстите Браво ,скоро ще ги опитам и ще споделя :)
2
0
Много хубава рецепта, ще я пробвам.
0
0
Обожавам ги!
0
0
Кристина
10.05.2015 17:24
А като се добавят яйцата с миксер ли трябва да се разбие?
Марина
13.12.2015 11:17
Аз бъркам яйцата към сместа с дървена лъжица
1
0
1
0
nina
27.03.2015 09:55
Studen ili topal trqbva da e siropa
0
0
Станка
16.02.2015 19:06
супер се получиха! Благодаря за рецептата!
1
0
елена
11.11.2014 09:13
вода 600 грама ?????????
Нели
02.02.2016 00:26
300 гр за тестото и 300 за сиропа
2
0
1
2
сладкара
19.09.2014 10:34
някои хора си нямат и престава от тези неща даи им само да коментират ,рецептата е много то4на
3
2
Ruzha
06.05.2014 11:58
Изстинал или топъл трябва да е сиропът?
6
0

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още рецепти с

Вкусна и лесна рецепта за Малки толумбички. Не намерихте това което търсите? Прегледай останалите специалитети за Малки толумбички. Доказани рецепти от местната и чуждестранна кухня. Съвети как да сготвим Малки толумбички в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с хиляди ястия, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.