Малки толумбички

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Малки толумбички1 / 3
02/06/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20-25 бр.
"Кой не обича толумбички? Не е необходимо да сте опитен кулинар, за да си приготвите тези неповторими толумбички"

Необходими Продукти

  • вода - 300 мл
  • брашно - 300 грама пресято
  • захар - 4 бучки
  • яйца - 4 броя
  • масло - 4 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • лимонена киселина - 1 щипка
  • захар - 220 г
  • вода - 300 мл.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • мазнина - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата завира и се прибавят бучките захар, маслото и по 1 щипка лимонова киселина и сол.

След завиране се изсипва брашното и бърка, докато започне да се отделя от съда като гъста смес.

Оставя се да изстине и се слагат едно по едно яйцата. Разбива се до хомогенна смес.

Приготвя се сиропа от захарта и водата, които врят 5 минути, след което се ароматизира с ванилията.

Оформете толумбичките с желаната големина.

Пържат се на маслена баня, при умерена температура, като може да се шприцоват малки толумбички направо в загрято олио.

С изваждането се потопяват в сиропа и веднага вадят с решетъчна лъжица. Накрая се заливат с останалия сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
558
426
313
26
10
Дай твоята оценка:

Коментари

monika
monika
Пробвах и станаха вкусни, но не ми се получи формата с шприца.
28.06.2011 18:07
jeni
jeni
Много вкусни изглеждат и аз ще ги направя. Дано да станат.
26.04.2011 16:53
elzza
elzza
Обожавам тулумбичките. Искам веднъж да ги направя. Яла съм все от магазина.
12.04.2011 15:48
1