Лека лазаня с тиквички

05/06/2010
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф444
"За всички, които обожават лазаня е тази лека лазаня с тиквички - вкусна, топяща се в устата и не толкова калорична "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо23 168
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява до 220 градуса. В голям съд се кипва вода и се пускат за 5 минути корите за лазаня. След това корите се измиват със студена вода и се поръсват с малко мазнина, за да не залепват.

Накълцайте лука и го задушете в голям тиган с олио или зехтин. Настържете тиквичките и чесъна и след три минути ги прибавете към лука в тигана.

След като тиквичките омекнат се добавя 2/3 от сиренето и кашкавала, разбърква се и се овкусява.

Доматеният сос се загрява в микровълнова печка.

В голяма тава започнете да редите лазанята. Започва се от тиквичките, лист лазаня и доматен сос. Най-отгоре сложете крема сирене и настържете кашкавал.

Пече се около 10 минути в горната част на печката, докато сиренето не стане златисто.подобни рецепти тук

5 15
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Spojf
Spojf
02.08.2013 21:38
Съгласна съм, че корите не се варят. Но останалото е точно, много вкусна се получи.
3
0
dzuliy
dzuliy
20.06.2013 18:24
korite za lazany ne se topyt v voda veche.
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв