Зелеви сарми с боб

04/06/2010
Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
"Видях ме ги и веднага поискахме да ги опитаме И това ако не е любов от пръв поглед, здраве му кажи "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 918
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3,8 от 5

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 бр.
  • олио - 7 - 8 с.л.
  • лук - 2 глави
  • зехтин - 40 мл
  • моркови - 2 средно големи
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • боб - 300 г сварен
  • магданоз - 1 връзка
  • чубрица - 1 с.л. ронена
  • джоджен - 1 - 2 с.л. сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете тънки и фини листа киселото зеле. Трябва да са средни по размер, без дебели жилки. Ако все пак има такива, ги изтънете с остър нож.

В загрят зехтин запържете лука, докато стане прозрачен, и добавете настърганите моркови и сварения боб. Задушете и добавете червения пипер, чубрицата, джоджена и магданоза.

Завийте сарми с плънката и ги подредете в подходяща дълбока тава. Залейте с бульона от боба и ги запечете за около 20-25 мин във фурната на 180 градуса.подобни рецепти тук

5 1
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Топ Рецепти

Готвач.бг във Фейсбук

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите