Лозови сарми с ориз

14/08/2014
Приготвяне50 мин.
Готвене90 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 428
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • лозови листа - 500 г
  • ориз - 400 г
  • лук - няколко големи глави
  • кедрови ядки - 2 с.л.
  • зехтин - 1 ч.ч.
  • копър - 1 връзка
  • вода - 4 ч.ч.
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • стафиди - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте лозовите листа с гореща вода и ги оставете за няколко минути. Загрейте половината чаша зехтин в тенджера и запържете лука. Прибавете ориза и разбъркайте.

Налейте малко вода и добавете кедровите ядки, стафидите и подправките. Задушавайте на слаб огън, като от време на време разбърквате и добавяте вода. Свалете от котлона и оставете да изстива.

Започнете да разпределяте сместа върху лозовите листа и завивайте на сармички. Няколко лозови листа се слагат на дъното на тенджера и отгоре плътно се нареждат сармите.

Притиснете отгоре с огнеупорна чиния, но преди това налейте останалата чаша зехтин и сока от лимона. След като притиснете с чинията, налейте водата и варете на слаб огън около час.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар