Лозови сарми с ориз

14/08/2014
от ПепиНовак
Приготвяне50 мин.
Готвене90 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 277
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3,7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте лозовите листа с гореща вода и ги оставете за няколко минути. Загрейте половината чаша зехтин в тенджера и запържете лука. Прибавете ориза и разбъркайте.

Налейте малко вода и добавете кедровите ядки, стафидите и подправките. Задушавайте на слаб огън, като от време на време разбърквате и добавяте вода. Свалете от котлона и оставете да изстива.

Започнете да разпределяте сместа върху лозовите листа и завивайте на сармички. Няколко лозови листа се слагат на дъното на тенджера и отгоре плътно се нареждат сармите.

Притиснете отгоре с огнеупорна чиния, но преди това налейте останалата чаша зехтин и сока от лимона. След като притиснете с чинията, налейте водата и варете на слаб огън около час.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар