Торта с горски плодове

16/08/2014
Пресияна
отПресиянаНовак9111
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 670
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

БЛАТ:
Яйцето и захарта се разбиват с миксер. Постепенно се добавя олиото докато сместа се бърка с дървена лъжица. Содата и млякото се разбъркват, след което се добавят към сместа. Постепенно се добавя брашното. Пече се на 200 градуса.
(Продуктите са за блат с големина 20-23 см диаметър.)

КРЕМ:
Всички продукти се смесват. Разтопяват се на водна баня, докато сместа не стане хомогенна. След като се свали от котлона, сместа продължава да се бърка, за да не се получат бучки, докато се охлади. Може да се сложи за 30 минути в фризера или хладилника, за да стегне.

ПОСТРОЯВАНЕ:
Може да я направите с колкото блата желаете, но кремът в тази рецепта е за 2 блата. Поставяте първия блат (по желание може да го сиропирате). Мажете го с половината от крема и слагате плодове по желание. Поставяте втория блат. Мажете с крем и украсявате с плодове по желание.подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ивана
Ивана
16.08.2014 13:50
Направих тортата с боровинки. Получи се страхотно. Много вкусна и съчетанието между сладко и леко кисело от боровинките се получи удивително. 5+
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв