Патица с бира

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Патица с бира1 / 2
06/06/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8
"Извинявайте, но ще трябва да жертвате една бира от неприкосновените си запаси. Обещаваме, че ще си струва"

Необходими Продукти

  • лук - 3 глави червен
  • чесън - 2 скилидки
  • мащерка - 1 стръкче
  • патица - 2 броя размразени
  • бира - 500 мл
  • кафява захар - 3 с.л.
  • пилешки бульон - 400 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява до 200 градуса. Накълцайте лука, чесъна и мащерката и ги сложете на дъното на голяма тавичка за печене.

Върху тях сложете двете патици. Надупчете кожите им с вилица или остър нож и ги овкусете със сол и пипер.

В тенджера изсипете бирата и захарта и оставете сместа да заври. След като захарта се стопи напълно, свалете от огъня и залейте патиците с течността.

Пече се около 2 ч, докато покафенеят и бутчетата се отделят лесно. По време на печенето от време на време отваряйте фурната и поливайте месото със сока отстрани.

Когато патиците станат готови, ги извадете от тавичката и ги оставете да „починат” на топло.

Отцедете излишната мазнина от тавичката и изсипете вътре бульона. Оставете течността да заври и я оставете на котлона около 10 мин.

Овкусете със сол и пипер, прецедете и поднесете птиците със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стефан
Стефан
Мисля и картофки да добавя ,правил съм подобна патица и казвам ,че рецептата е мн. добра мога да добавя само ,че може малко за пълнеж на патицата(но без да се пълни а само малко за аромат) настъргана ябълка 1бр.
29.12.2012 23:21
1