Чийзкейк с ягоди

06/06/2010
"Бихте ли го нарекли класически чийзкейк или сте твърде възпитани и не говорите с пълна уста "
Приготвяне40 мин.
Готвене10 мин.
Общо50 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо14 912
  • Преглеждания за месеца176
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • бисквити - 200 г чаени
  • масло - 50 г, омекнало краве
  • ягоди - 1 кг
  • желатин - 2 листа
  • шоколад - 300 г бял плюс още за украса
  • сметана - 300 мл
  • сирене - 250 г меко
  • захар - 85 г
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се надробяват на ситни трохи в кухненския робот. Основата и стените на плитка форма за сладкиш с диаметър 20 см. се намазва с масло.

Разбъркайте трохите с останалата захар, изсипете ги във формата и ги натиснете към дъното и стените. Приберете в хладилника, докато приготвяте останалото.

Нарежете няколко ягоди на ситни парченца. Накиснете желатина в купа с вода, колкото да го покрие за 10 мин.

Натрошете шоколада в друг съд със 100 мл от сметаната и го разтопете на водна баня, като периодично разбърквате.

Спрете котлона, отцедете водата от желатина, прехвърлете го при шоколада и бъркайте до разтварянето му. Разбийте мекото сирене със захарта.

Разбийте останалата сметана, докато бухне, и я разбъркайте със сиренето.

Добавете шоколада и нарязаните на ситно ягодки. Изсипете сместа във формата и приберете в хладилник поне за 4 ч или до следващия ден.

Нарежете останалите ягоди на четвъртинки и ги подредете в тавичка със срезовете нагоре. Поръсете ги с пудра захар и ги запечете в грила за няколко мин.

Охладете ги и ги подредете върху чийзкейка. Поръсете със стружки бял шоколад средата на сладкиша и поднесете.подобни рецепти тук

5 9
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар