Тесто с мая

17/08/2014
от РайкоНовак
Приготвяне35 мин.
Общо35 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 295
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в купа киселото мляко, което трябва да е със стайна температура, добавете яйцето, захарта, олиото, маята /разтворена в хладкото прясно мляко/, содата и солта.

Разбъркайте добре. С получената смес и 1 кг от пресятото брашно замесете тесто.

Месете 10-тина минути, като прибавяте от останалото брашно. Намажете тестото обилно с олио и го сложете в по-голям найлонов плик. Дръжте го в хладилника до 5 дни.

Вземайте от него, когато е необходимо, но го смесете с малко олио и оставете около час да втасва. От тестото може да си приготвите пици, питки, кифли, мекици.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар