Пържен ориз с грах и скариди

06/06/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай4541
"Знаем, че пърженото не е полезно, но е толкова вкусно, че не можем да му устоим "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции1-2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 247
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • ориз - 250 г басмати,
  • олио - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • люти чушки - 1 брой червена, изчистена от семките
  • яйца - 2 броя разбити
  • грах - 200 г замразен
  • лук - 1 връзка зелен нарязан на ситно
  • скариди - 290 г варени
  • соев сос - 1 с.л. плюс допълнително за сервиране, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете ориза в тенджера и го залейте с 600 мл вода. След като заври, похлупете и оставете да къкри около 10 минути или докато водата изври почти напълно.

Свалете ориза от огъня и го оставете в тенджерата 5 минути, без да махате капака.

В голям дълбок тиган загрейте олиото. Сложете чесъна и лютата чушка и бързо ги запържете за 10 секунди – внимавайте да не изгорят.

Прибавете сварения ориз, запържете го за 1 минута, като бъркате непрекъснато, след което го съберете в едната част на тигана.

Изсипете разбитите яйца в свободната част на тигана и запържете и тях, като бъркате.

Когато започнат да стягат, добавете граха и лука.

Бъркайте в продължение на 2 минути, до омекване на граха.

Финално добавете скаридите и соевия сос само докато се затоплят.

По желание поднесете с още соев сос.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!