Печена заешка плешка

30/05/2009
Марги
отМаргиНовак
"Страхотен деликатес за любителите на дивечовото месо, а останалите да не се облизват, ами да записват рецептата "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 896
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плешката се пече нарязана на порции или цяла. Измитото месо се отцежда, обелва се и се шпикова с тънки парчета сланина. Залива се със сгорещен маргарин и се пече, като неколкократно се полива.

Сосът се подправя с кисела сметана.

Младото месо се пече 40 мин. , а по - старото – около 60 мин. Сосът се сгъстява с брашно.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Веселина Платонова
Веселина Платонова
03.03.2011 10:43
Хареса ми защото е лесна за изпълнение. За пръв път пробваме рецепта със заешко, вярвам, че ще е и вкусна. Поздрави и приятен ден.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв