Лесни гофрети

Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
10/06/2010
"Тези гофрети ще ти станат любими! Не само защото са много вкусни, но и защото се приготвят бързо и са икономични."
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4-5 бр.
Сготви+2 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
Статистика
  • Преглеждания общо230 765
  • Преглеждания за месеца4218
  • Преглеждания за седмицата403
  • Коментирана38 пъти
  • Рейтинг3,7 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • яйца - 2 броя големи
  • брашно - 2 чаши
  • прясно мляко - 1 и 1/3 чаши
  • олио - 1/2 чаша растително
  • захар - 1 супена лъжица
  • бакпулвер - 4 чаени лъжици
  • сол - 1/4 чаена лъжичка

Приготвяне

Загрейте уреда за гофрети (ако нямате в някакъв друг уред).

Двете яйца се разбиват в голяма купа.

Постепенно се добавят прясното мляко, брашното, олиото, подправките и се разбърква до получаване на хомогенна смес.

Загрейте предварително гофретника. Изсипете в него 2/3 от сместа и печете 5 минути (ако е нужно и повече).

Готовата вафла се вади внимателно и се изпича другата част от сместа.

Така получените гофрети сервирайте с масло, сметана, топинг по избор или шоколад.

[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 46
4 32
3 24
2 19
1 9
Дай твоята оценка:

Коментари (38)

Изпрати
tonislav11
tonislav11
21.07.2016 22:31
СТРАХОТНИ!!!!!!!
1
0
Nati Mihailova
Nati Mihailova
28.05.2016 06:24
Благодар ;)
0
1
Адриана
Адриана
03.02.2016 14:32
Страхотни!! Приготвят се бързо и са много вкусни!
3
1
Елена Кавак
Елена Кавак
12.01.2016 18:30
Задължително ще пробвам
1
2
Мариела Христова
Страхотни са!
0
1
Любка
Любка
09.01.2016 14:40
Благодаря! :)
0
2
Любка
Любка
23.06.2015 19:42
Здравейте, ще може ли да ми кажете какво количество от сместа трябва да се сложи в гофретника, за да не станат много тънки или много дебели? :)
1
2
Теди
Теди
02.03.2016 16:36
Гофретниците са с различен размер съответно и обемът има разлика.
Аз опитах метода проба-грешка:
Първо сложих доволно количество, за да покрия формата, но не след дълго, сместа изригна от гофретника.
Втори опит с по-малко смес отново полях формата и пак се оказа прекалено много.
Трети опит 3 лъжици смес в средата на формата- оказа се успешен. Формата се запълни точно и гофретата се изчпече идеално.
От опит глава не боли. Съветвам те и ти да пробваш.
1
1
илияс
илияс
17.05.2015 10:31
Много вкусни
3
0
Надя
Надя
23.03.2015 01:02
Много съм доволна от тази рецепта! Станаха неземно вкусни! :)
3
0
MIMS
MIMS
14.03.2015 15:28
bakpulvera ne e li mnogo nemoje otvatre da mi se ispeche,otgore mi zagarq a watre mi seti kato testo
4
1
Краси
Краси
16.12.2014 19:54
Това е първата рецепта, от която гофретите ми залепват за гофретника...
8
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с