Сорбе от ягоди

12/06/2010
Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
"В сезонът на сорбетата ягодовото сорбе е най-търсеното от всички "
Приготвяне15 мин.
Готвене5 мин.
Общо20 мин.
Порции2-3 чаши
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 892
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

  • вода - 300 мл
  • захар - 80 грама
  • ягоди - 4 чаени чаши
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • лед
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта се разтваря на слаб огън във водата. След това отстранете от котлона и оставете захарната вода да изстине.

С миксер, кухненски робот или пасатор разбийте ягодите и ги прецедете през сито.

Прибавете ягодовото пюре и лимоновия сок при захарния сироп.

Изсипете сорбето в плосък съд и замразете за около 5 - 6 часа, като на всеки 2 часа трябва да разбърквате сместа.

Сервирайте сорбето в стъклени чаши, а малко преди да го поднесете разбъркайте в вилица.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар