Яхния от нахут и зеленчуци

20/08/2014
Илария
отИларияМастър Шеф37211203
"Шапки долу за тази великолепна яхния от нахут, която лично ние ще опитаме студена и с малко сирене "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 410
  • Преглеждания за месеца141
  • Преглеждания за седмицата55
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете нахута от предния ден в студена вода. На следващия ден го сварете в тенджера под налягане за около 90 минути. Прецедете го и запазете малко от водата му.

Почистете всички зеленчуци. Нарежете патладжана на малки кубчета, поръсете го със сол в гевгир и след 20 минути го изплакнете.

Нарежете на малки парчета всички останали зеленчуци. Загрейте олио в тенджера и запържете за кратко картофените кубчета, след това добавете патладжана, а след него и всички останали зеленчуци заедно с целите скилидки чесън.

Объркайте и долейте около 180 мл от водата на нахута. Варете, докато зеленчуците омекнат. Добавете доматите и варете, докато течността леко се изпари.

Добавете нахута, объркайте и овкусете със сол, чубрица, куркума, черен пипер и кимион. След няколко минути снемете от котлона. Объркайте с накълцания магданоз.

Ястието е вкусно както топло, така и студено, гарнирано със сирене.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар