Люто-кисела супа

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Люто-кисела супа1 / 2
08/06/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Люта супа, предизвикателство за почитателите на по-пикантните ястия"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 200 грама гърди
  • моркови - 1 брой малък
  • краставици - 1 брой малка
  • спагети - 1 ч. чаша китайски спагети, натрошени
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • сол - 1/2 ч.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • оцет - 1 - 2 с.л. ябълков или винен
  • червено вино - 2 с.л.
  • царевично нишесте - 2 с.л., размито с малко студена вода
  • олио - 2 с.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л. лют
  • черен пипер - на вкус
  • гъби - 50 гр. китайски сушени ,
  • целина - нарязани листа и стръкове
  • чорбаджийски чушки - 1 брой нарязана на кръгчета, може от туршия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме моркова и краставицата (небелена) с остър нож на ивички, като кибритени клечки.

Накълцваме месото на парченца и го смесваме с малко размито нишесте, сол и 1 с.л. червено вино.

Начупените китайски спагети и сушените гъби се накисват в студена вода.

В тенджера се загрява на средно силен огън олиото и се запържва морковът.

Сипва се бульона, добавят се месото и гъбите и се вари десеттина минути.

Прибавят се всички останали съставки без целината и се вари още 1-2 мин.

Внимавайте да не преварите зеленчуците - те трябва да останат хрупкави.

Добавете целината и сервирайте супата гореща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
57
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ЕЕ
ЕЕ
А къде са яйцата?
07.10.2015 23:10
1
ebete se
ebete se
Не струва !тъпа рецепта
29.05.2013 12:27
2
Искра
Искра
Вкусна стана!
17.01.2013 19:30
Десимир
Десимир
Всичко хубаво обаче забравете за бульоните :) все пак са пълни с мононатриев глутамат.
16.11.2012 15:20
1
виолета
виолета
супастична е
19.04.2012 20:11
Макси
Макси
Много ме интересува колко калории съдържа тази супа
15.02.2011 16:01
1
ГЕРИ
ГЕРИ
Супата е фантастична.
07.09.2010 14:40