Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Американски крисп с ябълки и малини

Американски крисп с ябълки и малини

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Американски крисп с ябълки и малини1 / 2
25/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • ябълки - 1 бр.
  • малини - 4 ч.ч.
  • ябълков сок - ¾ ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кафява захар - 1 и ½ ч.ч.
  • масло - 200 г
  • сол - 1 щипка
  • овесени ядки - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълката се обелва и се нарязва на тънки резенчета. Малините се слагат в дълбок тиган и се загряват на силен огън. Добавя се бялата захар и ябълковите резенчета.

Всичко се залива с ябълковия сок, кипва се и след това се задушава 20 минути на бавен огън при непрекъснато бъркане. Брашното се смесва с кафявата захар, нарязаното на парченца масло, овесените ядки и солта.

Получават се едри трохи. Тестото се разделя на две. Половината се разпределя в тавичка, като се притиска към дъното и стените.

Отгоре се излива плодовата смес, покрива се с останалите трохи и се притиска. Пече се 1 час на 180 градуса. Сервира се студен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: