Отворени пайове със смокини

24/08/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо524
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се реже на дребно, като брашното се добавя по малко. Добавя се солта и бялата захар и всичко се разбърква до трохи. Прави се кладенче, пуска се едно яйце и се добавя студена вода. Замесва се тесто. Слага се за 10 минути във фризера.

Смокините се измиват и се режат на резенчета. Тестото се разделя на 4 части. Тестото се разточва на кръгове и се слагат в тава, постлана с хартия за печене.

Върху всеки кръг се слага от смокините, като се оставят по няколко сантиметра до ръбовете. Плодовете се поръсват с по 1 супена лъжица кафява захар.

Ръбовете се слагат върху плодовете, като средата се оставя празна. Пекат се 25 минути на 200 градуса.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар