Заешка дреболия

01/02/2013
Вайлет
отВайлетНовак
"Не е дреболия, да приготвиш толкова вкусно мезе за бира, никак даже "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 978
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заешката глава се разцепва, отстраняват се очите. Главата, вратът, крачетата, сърцето и дробовете се измиват и подсушават. Месото се посолява и се запържва в сгорещено масло.

Посипва се със ситно нарязан лук, поръсва се с брашно и всичко се пържи, като се бърка. Прибавят се измитите и нарязани на парчета моркови и подправките.

Постепенно се долива гореща вода и се задушава. Когато месото е готово, се прибавя 80 мл. гореща вода и чашата вино. Ястието се подправя по вкус с малко захар, черен пипер и лимонов сок.подобни рецепти тук

5 4
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Веселин Йорданов Георгиев
Веселин Йорданов Георгиев
20.10.2013 18:37
Отценка /добра е/.
Избрах тази отценка заради статуса /перфектно/.
В интерес на истината рецептата е супер!!!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!