Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Френска шоколадова торта четири четвърти

Френска шоколадова торта четири четвърти

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Френска шоколадова торта четири четвърти1 / 2
27/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • масло - 200 г
  • захар - 200 г
  • шоколад - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • сметана - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се смесва с натрошения шоколад и се разтопява до течно състояние на бавен огън. В отделна купа се смесват захарта, брашното и яйцата.

Яйчената смес се добавя към шоколадовата и всичко се разбърква. Тестото се излива в тава и се пече 30 минути на 180 градуса.

Вади се от фурната и се охлажда. Сметаната се разбива и с нея се украсява тортата. Може да се поръси с шоколадови стърготини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: