Фетучини болонезе

22/08/2014
Marianaот MarianaИноватор / Автор
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 891
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина и запържете до омекване ситно нарязания лук, целината и морковите. Добавете каймата и гъбите. Запържете на умерен огън за около 10-15 минути, след което добавете червеното вино.

Минута-две по-късно добавете сгорещения телешки бульон и доматеното пюре. Кипнете соса и намалете силата на котлона. Оставете соса да къкри на слаб огън около 80 минути.

Загрейте прясното мляко до точката на кипене и постепенно го добавете към останалите продукти. Захлупете и варете за още 40 минути.

Пристъпете към приготвянето на пастата. Сварете фетучините според упътването на опаковката, като внимавате да не ги преварите. Отцедете водата от варенето, но запазете половината.

Сварените фетучини се слагат при соса и внимателно се разбъркват, докато бъдат покрити изцяло. Ако сосът е твърде гъст може да добавите малко вода от варенето.

Подправете със сол и черен пипер на вкус и отстранете от котлона. Преди поднасяне поръсете всяка порция с настърган пармезан.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар