Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фетучини болонезе

Фетучини болонезе

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Фетучини болонезе1 / 2
22/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5-6

Необходими Продукти

  • фетучини - 450 г
  • кайма - 350 г телешка
  • гъби - 100 г печурки
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 броя
  • целина - 2 стръка
  • мляко - 1 ч.ч.
  • зехтин - 2 с.л. екстра върджин
  • бульон - 3 ч.ч. телешки
  • вино - ½ ч.ч. червено
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • пармезан - 1 ч.ч. настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина и запържете до омекване ситно нарязания лук, целината и морковите. Добавете каймата и гъбите. Запържете на умерен огън за около 10-15 минути, след което добавете червеното вино.

Минута-две по-късно добавете сгорещения телешки бульон и доматеното пюре. Кипнете соса и намалете силата на котлона. Оставете соса да къкри на слаб огън около 80 минути.

Загрейте прясното мляко до точката на кипене и постепенно го добавете към останалите продукти. Захлупете и варете за още 40 минути.

Пристъпете към приготвянето на пастата. Сварете фетучините според упътването на опаковката, като внимавате да не ги преварите. Отцедете водата от варенето, но запазете половината.

Сварените фетучини се слагат при соса и внимателно се разбъркват, докато бъдат покрити изцяло. Ако сосът е твърде гъст може да добавите малко вода от варенето.

Подправете със сол и черен пипер на вкус и отстранете от котлона. Преди поднасяне поръсете всяка порция с настърган пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: