Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Оризови питки

Оризови питки

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Оризови питки
Снимка: Анонимен
1 / 3
22/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"За всички онези, които имат непоносимост към глутена, е това вкусно предложение!"

Необходими Продукти

  • оризово брашно - 200 г
  • кисело мляко - 150 г
  • яйца - 1 брой
  • зехтин - 1 с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • сода - 1 к.л. бикарбонат
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се изсипва в дълбока купа и в средата му се прави кладенче. В него се слагат яйцето, киселото мляко, в което сте угасили содата за хляб, оцета и солта.

Тестото се забърква с лъжица до хомогенност. Получава се супер меко тесто, което трябва да оставите 20 минути, за да почине.

С намазнени ръце оформяте 4 малки питки, подреждате ги в тава върху хартия за печене.

Оризовите питки се пекат около 25 минути в предварително загрята на 170 градуса фурна с вентилатор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

една
една
То е ясно,че е оризово
05.04.2015 06:35
1
Тина
Тина
Брашното оризово ли е? Доуточнявайте това в описанието, защото не виждам нищо оризово друго да има в него.
12.01.2015 10:59
4